Ontdek.
De kracht van Ziggo

Ontdek.
De kracht van Ziggo

 • 100% toekomstproof glasvezel-kabelnetwerk
 • Beste internetprovider 2010-2015
 • Razendsnel internet buitenshuis met WifiSpots

Klaar voor de toekomst

Bij Ziggo zit u helemaal goed. Dankzij de grote capaciteit van onze glasvezel-kabelverbinding blijft Ziggo steeds voorop lopen. Dus wat de verschillende glasvezelaanbieders ook beweren, Ziggo is helemaal klaar voor de toekomst. Overstappen op glasvezel is daarom niet nodig!

Ons glasvezel-kabelnetwerk voldoet nu al aan de eisen die de Europese Commissie stelt voor 2020. In Europa staan we met ons netwerk op de tweede plek, net achter Zwitserland. En we willen die positie nog verder versterken, zodat u altijd goed zit bij Ziggo. Daarom verhogen we regelmatig onze internetsnelheden. En krijgt u bij uw abonnement allerlei nieuwe diensten, zoals WifiSpots, Bapp en de TV App. Diensten waarvoor u niets extra’s betaalt. Bij Ziggo bent en blijft u altijd verbonden. Nu, straks en later.

Feiten over de kabel

 • Televisiekijken in de
  hoogste kwaliteit

  Gezellig TV-kijken met vrienden, familie of lekker alleen. Het lijkt vanzelfsprekend dat u een haarscherp beeld heeft. Maar dat heeft simpelweg te maken met kwaliteit. Die krijgt u bij Ziggo dankzij ons zeer betrouwbare glasvezel-kabelnetwerk. Ziggo is begonnen als TV-aanbieder en heeft sinds dat moment altijd voorop gelopen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten altijd over een breed aanbod beschikken en niet gelimiteerd zijn aan een maximaal aantal TV’s. Hierin zijn wij uniek.

 • Beste TV-beleving

  Digitale Televisie is bij Ziggo de standaard. Maar TV-kijken in de beste kwaliteit is soms niet in alle kamers noodzakelijk. Bij Ziggo beschikt u overeen analoog TV-signaal waarop u zoveel TV’s kunt aansluiten als u zelf wilt. Sluit u op één of meerdere TV’s een Interactieve HDontvanger of recorder aan, dan beschiktu op die TV’s over meer kanalen. Bij TV Standaard bekijkt u de populairste Nederlandse TV-zenders in HD kwaliteit. Daarnaast heeft u ruim 60 digitale zendersin de beste kwaliteit, alsof u er zelf bij bent! U heeft dus een hele ruime keuze, ook uit buitenlandse, regionale en lokale zenders. Bij Ziggo kijkt u TV zoals televisie bedoeld is. Nu én in de toekomst.

 • Kijken wat u wilt

  Natuurlijk heeft u bij Ziggo ook standaard toegang tot allerlei interactieve toepassingen.Zoals het terugkijken van gemiste programma’s en het bestellen van films en series 'on demand', met één druk op uw afstandsbediening.

  Ziggo heeft voor iedere voorkeur een optimaal abonnement.

 • Kijken waar u wilt

  Met de gratis Ziggo TV App kijkt u op uw smartphone of tablet live naar de populairste Nederlandse zenders. In de keuken, op uw terras of in de slaapkamer. Overal in en om het huis. Alweer zo’n handig extraatje van Ziggo.

 • Snel, betrouwbaar en veilig internetten

  In de woonkamer, buiten op uw terras, op de zolderkamer, overal in en om het huis wilt u kunnen vertrouwen op uw internetverbinding.Daar kunt u bij Ziggo blind op varen.

 • Krijgen waarvoor je betaalt

  Tegenwoordig heeft u zelfs buitenshuis de beschikking over internet van Ziggo, dankzij de ruim 1,2 miljoen WifiSpots. De rol van het internet wordt steeds groter. Daarom zijn we bij Ziggo continu bezig met het verbeteren van onze diensten. Zo zorgen we ervoor dat uw verbinding altijd optimaal is. Onderzoek toont aan dat het netwerk van Ziggo nog minstens 80x kan versnellen tot wel 10 Gbits. Zorgen maken over te langzaam internet is dus echt niet nodig. We blijven vooroplopen, nu en in de toekomst.

 • Supersnel Internet

  Ziggo heeft nu al het grootste toekomstvaste glasvezel-kabelnetwerk van Nederland. Hiermee leveren we overal internet tot wel 180 Mbit/s. Ruim voldoende voor intensief gebruik. Als het nodig is, verhogen we deze snelheden zonder moeite. Zo groeit uw internet mee met uw behoefte.

 • Snel, sneller, snelst

  Altijd handig om te weten. De kenners van Tweakers.net vroegen zich ook af welke internetaanbieder nu het beste is. Via een uitgebreide poll is dat onderzocht. Het resultaat? Voor de vierde keer op rij bekroonden de kenners van Tweakers.net ons tot beste internetaanbieder van Nederland. Iets om trots op te zijn!

 • De beste internetaanbieder

  Natuurlijk wilt u de snelheid ontvangen waarvoor u betaalt. Het Ziggo netwerk is zo ingericht dat u altijd de snelheid krijgt die we u beloven, mits de aansluiting optimaal is ingericht binnenshuis. In dat geval heeft u geen last van het bureneffect, zoals sommigen beweren. Probeer het zelf maar uit. Sluit uw computer direct aan op het modem en u merkt het! Wilt u gebruikmaken van Wi-Fi en uw snelheid optimaliseren? Kijk dan voor tips op de Wifi servicepagina.

Winnaar Tweakers Award 2013/2014
Beste Internetprovider
 • Bellen op uw manier

  Ook met telefonie zit u goed bij Ziggo. Daarvoor staat ons landelijke en betrouwbare kabelnetwerk garant. Dat netwerk zorgt voor een glasheldere verbinding overal in Nederland.Al 1,5 miljoen klanten profiteren van onze voordelige beltarieven. En speciaal voor Ziggo klanten is er ook Ziggo Mobiel.

 • Overal verbonden

  Maar wij gaan nog een stap verder om u van dienst te zijn. Want nu kunt u ook vanuit het buitenland bellen via uw vaste lijn. Daarvoor zorgt ZiggoBapp. Een handige app die verbinding maakt met uw vaste telefoonlijn thuis. Zo belt u spotgoedkoop vanaf uw vakantieadres naar het thuisfront.

 • Ook nog eens heel voordelig

  Onbeperkt bellen met uw vaste lijn naar andere vaste én mobiele nummers voor maar € 9,95 per maand. Of profiteren van veel belminuten en heel veel data met Ziggo Mobiel vanaf € 7,50 per maand. En afrekenen per seconde in plaats van per hele minuut. Op welke manier u ook belt, bij ons is het altijd heel voordelig.

Ziggo in het nieuws

x

Er zit meer in de kabel

Altijd al eens willen weten hoe onze kabel er van binnen uit ziet? We deden werkzaamheden op een marktplein en verrasten de omstanders met alles wat onze kabel te bieden heeft.

Er zit namelijk veel meer in de kabel dan je denkt...

x

We hebben hem weer!

Tijdens de achtste Tweakers Awards viel Ziggo opnieuw in de prijzen. En wat voor prijs! De bezoekers van Tweakers.net, de Nederlandse tech-site, kozen Ziggo voor het vijfde jaar op rij als beste internetprovider.

De bezoekers van Tweakers.net kozen Ziggo (35,7%) met een straatlengte voorsprong als nummer 1. Op plaats 2 en 3 volgden UPC (14,4%) en XS4All (12,4%). Bij elkaar opgeteld halen Ziggo en UPC meer dan de helft van de stemmen - 50,1%.

x

Neem een kijkje bij familie de Groot

Bent u ondertussen benieuwd wat u allemaal met uw Ziggo producten kunt? Kom een kijkje nemen bij familie de Groot en ontdek het zelf.

Bezoek de website van familie de Groot

x

WifiSpots veiliger en sneller!

Ziggo organiseerde op 30 juni een zogenaamde 'hackathon' en daagde iedereen uit om de beveiliging van de vernieuwde WifiSpots te kraken.

De ZiggoWifiSpots 'nieuwe stijl' zijn veilig. Dit was de uitslag van de 'hackaton', waarbij 24 ethische hackers op uitnodiging van Ziggo probeerden de beveiliging te kraken. Ziggo gaat door met deze tests door ethische hackers om zo de beveiliging altijd op een hoog niveau te houden.

Vragen

Gaat Ziggo ook 'Fiber to the Home' aanleggen?

Nee. Ziggo heeft een eigen netwerk waarbij de verbinding tot uw huis al voor 98% uit glasvezel bestaat. Het laatste gedeelte (gemiddeld 275 meter van wijkcentrale tot uw huisaansluiting) bestaat uit coaxkabel. Vanwege de combinatie van glasvezel en coax wordt ons netwerk Hybrid Fiber Coaxial (ook wel HFC) genoemd. Het huidige netwerk van Ziggo is qua capaciteit en snelheid optimaal. Bovendien biedt het voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Het kan in de toekomst zelfs nog tot 60 maal hogere snelheden bieden dan de 180 Mbit/s die ons huidige snelste pakket nu al biedt. Daarom is er geen noodzaak het laatste stukje coax te vervangen door glasvezel. Als Ziggo Fiber to the Home (FttH) zou aanleggen zou dat een puur cosmetische ingreep zijn, met onnodige extra kosten tot gevolg. Voor ons en voor u.

Gaat Ziggo zijn diensten ook aanbieden over FttH-netwerken van anderen?

Dat is niet waarschijnlijk. Ziggo heeft een modern eigen netwerk, waarop we onze diensten leveren. Hiermee kunnen we alles bieden wat u wenst. Nu en in de toekomst. Sterker nog: ons netwerk voldoet nu al aan de eisen die de Europese Unie pas in het jaar 2020 stelt. Ook het aanbieden van onze diensten via FttH-netwerken van derden zou vanwege huurafdrachten tot hogere abonnementstarieven leiden. Terwijl dit voor u niet leidt tot een verbetering van kwaliteit.

Staakt Ziggo de dienstverlening in gemeenten waar FttH is of wordt aangelegd?

Zeker niet. Ziggo blijft de diensten via zijneigen hoogwaardige en toekomstvaste netwerk aanbieden. U kunt dus blijven zitten waar u zit. Bij Ziggo zit u immers prima.

Wat is een open netwerk? En waarom is het Ziggo netwerk niet open?

Op een open netwerk kunnen meerdere serviceproviders hun diensten leveren aan hun klanten. Ziggo gelooft in concurrentie tussen netwerken. Zo kunt u kiezen tussen netwerken die met elkaar concurreren. Deze verschillende infrastructuren bieden toegang tot een ruime keuze aan diensten. En dat is voor u als consument positief. Het aanbieden van diensten via netwerken van anderen is voor providers op den duur economisch moeilijk rendabel te houden. Dit blijkt al in de praktijk. Veel onafhankelijke telefoon- en internetaanbieders zijn verdwenen of overgenomen door KPN.

Zorgt glasvezel (FttH) voor meer bandbreedte?

Glasvezel (FttH) en het Ziggo HFC-netwerk zijn in de praktijk met elkaar vergelijkbaar. Ziggo levert nu al overal tot 180 Mbit/s en veel glasvezelaanbieders bieden tot 100 Mbit/s. Lokaal leveren enkele glasvezelaanbieders snelheden tot 1 Gbit/s, maar wel tegen aanmerkelijk hogere tarieven dan u als consument gewend bent te betalen. Deze snelheden zijn voor verreweg de meeste mensen overbodig. Allereerst kunt u door beperkingen in de installatie en apparatuur thuis nauwelijks van Gbit-snelheden profiteren. Bovendien vragen diensten die u via het internet gebruikt - denk aan streaming muziek of video, of bijvoorbeeld YouTube - elk maar enkele Mbits per seconde. Ook de bronnen waarvan u eventueel grote bestanden zou willen downloaden bieden u vanaf hun kant in de meeste gevallen bij lange na geen Gbit-snelheden. Overigens zijn aanmerkelijk hogere snelheden ook via het netwerk van Ziggo mogelijk. Tijdens testen zijn al snelheden bereikt van meer dan 4,7 Gbit/s (4.700 Mbit/s). Een recent onderzoek door TNO toonde zelfs aan dat het HFC-netwerk kan groeien tot 10 Gbit/s. Kortom, het netwerk van Ziggo kent meer dan voldoende groeimogelijkheden en is dus helemaal klaar voor de toekomst.

Waarom is een FttH-netwerk symmetrisch en het netwerk van Ziggo asymmetrisch?

Een symmetrisch netwerk wil zeggen dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid gelijk zijn. Bij een asymmetrisch netwerk is dat niet het geval. Ziggo heeft ervoor gekozen om meer download- dan uploadsnelheid te leveren. Uit onderzoek blijkt immers dat consumenten veel vaker en meer downloaden. Een simpel voorbeeld: uzoekt iets via Google en toetst één woord in (upload). Daarna ontvangt u (download) een ‘groter’ antwoord terug; soms wel duizenden woorden, plaatjes en links. Het hebben van een hoge downloadsnelheid is in de praktijk dus veel belangrijker dan een hoge uploadsnelheid. De uploadsnelheid die Ziggo levert is ruim voldoende voor een snelle distributie van bestanden of voor intensief gamen.

Wat kan ik met 180 Mbit/s? Wat is de toegevoegde waarde van een hoge internetsnelheid?

De hoogste snelheid is voor een relatief zeer geringe groep consumenten (ongeveer 2-3% van de gebruikers) relevant. Voor intensief gebruik van het internet, e-mailen, downloaden van films of muziek, streaming video en gaming is een internetsnelheid van rond de 50-60 Mbit/s voor de overgrote meerderheid ruim voldoende. Dit onderstreepte een recent onderzoek van de Consumentenbond, waarin werd aangetoond dat 50 Mbit/s voldoende is bij intensief gebruik van het internet.

Internetsnelheden van 180 Mbit/s en hoger zijn wél van belang voor professionals en zakelijke grootverbruikers. Ook bij hen geldt dat de eigen hardware (computers, routers, intern netwerk) de hogere snelheid ook daadwerkelijk aan kan. Veelal is apparatuur de beperkende factor bij het al dan niet behalen van zeer hoge snelheden, niet het netwerk van de provider of het internetabonnement.

Wordt internetten via het netwerk van Ziggo trager als de 'buurman' veel downloadt?

Nee. Vanaf de wijkkast tot het huis wordt de capaciteit zorgvuldig verdeeld, zodat iedere klant de snelheid krijgt die hoort bij zijn abonnement. Dus elke klant krijgt de beloofde internetsnelheid tot in het huis geleverd. Of die snelheid uiteindelijk ook op de computer wordt behaald is sterk afhankelijk van uw eigen apparatuur en huisnetwerk. Daarnaast is bijvoorbeeld het gebruik van Wi-Fi van negatieve invloed op de daadwerkelijk behaalde internetsnelheid binnenshuis. Voor een optimale internetsnelheid bevelen wij daarom aan om uw computer bij voorkeur met een (UTP-)kabel op uw netwerk aan te sluiten.